Kako je Hangglider definisan u nasem zakonu?

0 votes
Postovani,

Koliko znam hangglider je kod nas definisan kao letilica kojom se upravlja promenom polozaja centra mase. Namerno pisem hangglider umesto zmaj, jer taj pojam u svetu obuhvata vise letilica.

Da li letilica kojom se upravlja palicom, a polece se zatrcavanjem spada u istu kategoriju kao i zmaj po nasim propisima? Primeri takvih letilica su:

http://www.ruppert-composite.ch/en/flugzeug/portrait.html

http://www.icaro2000.com/Products/Swift/Swift.htm

Koja obuka je potrebna da bi se letele ove letilice i kako se one tretiraju po nasim propisima. Takodje, po kojim propisima treba dizajnirati ovakvu letilicu u nasoj zemlji.

Napomena: ove letilice se u Evropi svrstavaju u Class2 (rigid hanggliders) po FAI-u.

Unapred hvala,

Marko Stamenovic
asked Jun 19, 2015 by MarkoS (130 points)

1 Answer

+2 votes

Poštovani Marko,

 

Najčešće korišten prevod izraza “hang glider” u starim srpskim propisima je “slobodni zmaj”.

Ne postoji pravilnik koji bi jasno i nedvosmisleno odredio pojam ovog vazduhoplova. Približno se može referisati na Pravilnik o ultralakim vazduhoplovima (“Sl.glasnik RS”, br. 68/10) koji možete naći putem interneta, mada je u proceduri usvajanje novog pravilnika, bez većih izmena po ovom pitanju.

U članu 2, koji određuje pojam ultralakih vazduhoplova, pod tačkom 3. se kaže da u ultralake letilice spadaju i:

“jedrilice, uključujući i one koje se nožno lansiraju, čija maksimalna strukturalna masa ne prelazi 80 kg u verziji jednoseda ili 100 kg u verziji dvoseda.“

Ova definicija je prilično loša, zar ne? Iz toga proizilazi da, kako ste Vi naveli, letilica kojom se upravlja palicom, a poleće se zatrčavanjem, spada u istu kategoriju kao i slobodni zmaj, pod uslovom da se slobodni zmaj smatra nekom vrstom “jedrilice”.

Naš je stav da bi se slobodni zmaj morao tretirati kao njegov najbliži srodnik „paraglajder“. Kao što znate, paraglajding i zmajarstvo su dva vrlo srodna sporta i vida letenja širom sveta. Njihovo letenje je organizovano i regulisano najčešće kroz aktivnosti različitih asocijacija. Te asocijacije propisuju tehničke uslove i standarde za konstrukciju zmaja, kao i stručne uslove za osoblje. U Srbiji postoji Pravilnik o dozvolama pilota paraglajdera i centrima za obuku (“Sl.glasnik RS”, br. 71/09), ali on nije primenjiv na slobodne zmajeve.

Ne postoje međunarodni standardi u vezi sa ovim, već se primenjuju isključivo nacionalni.

Pođimo od konstrukcije zmaja.

Izrada zmaja propisana je lokalnim tehničkim zahtevima koje treba da ispune proizvođači. Usaglašenost sa standardom proizvođač potvrđuje putem svoje izjave („Statement of Conformity“), a stručna lica asocijacija ih potvrđuju. I to je sve. Načelno ne postoje dodatni zahtevi sertifikacije tipa od strane vazduhoplovnih vlasti.

U najvećem delu sveta obuka za pilota se sprovodi u asocijacijama koje ujedno izdaju nekakav oblik sertifikata pilota i/ili instruktora.

Vazduhoplovna vlast obično ne utiče na prethodne dve stavke.

Što se tiče pravila letenja, njih propisuje država, u skladu sa Annex-om 2 ICAO, odnosno postojećom nacionalnom regulativom.

Trenutna situacija u Srbiji je sledeća:

Ne postoje ikakvi standardi za proizvodnju i konstrukciju slobodnog zmaja.

Ne postoji regulativa koja se eksplicitno odnosi na dozvole pilota slobodnog zmaja.

Ne postoje pravila letenja u vazdušnom prostoru Republike Srbije, izuzev Uredbe o klasifikaciji vazdušnog prostora.

Na žalost, to je trenutno stanje u Srbiji. Regulatorno telo je zaboravilo na slobodne zmajeve.

 

Avijaticar

answered Jun 20, 2015 by admin (300 points)
Hvala na detaljnom odgovoru.

Pitanje sam i postavio zato sto sam nisam mogao naci nikakve detalje vezane za tematiku vec samo veoma opste smernice.

Poznato mi je kako stvari funkcionisu u ostatku Evrope, zanimalo me kakava je situacija, kod nas. Sto se paraglajdinga tice on je mnogo uredjeniji od slobodnog zmajarstva. U paraglajdingu sam 10 godina i tu su sada stvari poprilicno definisane, barem sto se tice bavljena njime. O dizajnu nema reci.

Marko
...